O transformare reușită și frumoasă, realizată de Echipa Centrului Medical Sf.Nicolae. Pacienta se bucură din nou de funcționalitatea perfectă a danturii, în urma alegerii clinicii noastre.
Pe arcadă superioară, pacienta suferea de o retracție gingivală severă și avea o lucrare protetică veche, metalo-acrilică, adaptată necorespunzător, iar pe arcada inferioară era edentată total (lipseau toți dinții).
Pentru a îndeplini dorințele pacientei, s-a dus la bun sfârșit un plan de tratament ce a constat în:
-ablația lucrărilor protetice vechi;
-pe arcada superioară s-a realizat o lucrare protetică fixă, metalo-ceramică;
-pentru estetica dorită, s-a adăugat gingie falsă (ceramică roz) în zona coletelor;
-pe arcada inferioară s-a intervenit chirurgical și au fost inserate două implanturi MIS Seven. Împreună cu sistemul bilă-capsă, acestea asigură o retenție fermă a lucrării protetice pe suprafața mucozală;
-proteză acrilică inferioară.
În urmă unei extracții dentare, pacienta a dorit refacerea zonei edentate, cât mai puțin invaziv. Am ales varianta implantului dentar, astfel nu șlefuim dinții vecini, cum ar fi în cazul unei punți.
În ședința extracției, am realizat o adiție osoasă, în alveolă post-extracțională, folosind os artificial The Graft (Purgo) și am inserat un implant Mis Seven.
După trei luni de osteointegrare, implantul a fost descoperit pentru a “modela” gingia în jurul șurubului de vindecare. Pe baza amprentei, s-a realizat o coroniță metalo-ceramică înșurubată.
Expansiunea maxilară rapidă, ancorată pe mini-implanturi, este o alternativă la expansiunea maxilară asistată chirurgical. Datorită forțelor care se transmit direct la nivelul osului maxilar prin intermediul mini-implanturilor pe care este aplicat șurubul disjunctor, reușim cu succes să expansionăm maxilarul pacienților până la vârste la care, în mod normal, se impunea expansiunea asistată chirurgical. Astfel, reușim cu succes să evităm intervențiile chirurgicale până la vârstă de 40 de ani în cazul femeilor și până la 25 de ani în cazul bărbaților.
Pacientul de 19 ani se prezintă în unitatea noastră cu dorința de a i se reface funcțional și estetic zona dinților frontali superiori. Aceștia au suferit distrucții carioase masive, cu afectarea pulpei dentare (a nervului). Dinții au fost curățați și tratați endodontic. Structura dentară restantă nu a mai fost suficientă pentru a susține o lucrare protetică, prin urmare s-au folosit pivoți din fibră de sticlă pentru a reconstrui bontul protetic.
După șlefuire, s-a cimentat o lucrare metalo-ceramică din patru elemente.
Dinți cu decolorări și obturații mari, inestetice? Eventual poziții atipice moderate ale dinților?
O posibilă soluție, cu o estetică excepțională, pot fi coronițele de zirconiu.
Dacă nu îți dorești sau nu ai timp de aparat dentar, dar dorești să ai un zâmbet frumos, o reabilitare protetică, realizarea unor coronițe din zirconiu poate fi o opțiune foarte bună, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere preț/calitate.
Cu o preparare corectă a dinților și o adaptare foarte bună a coronițelor, rezultatele vor fi de durată.
NO BONE? NO PROBLEM.
Una dintre cele mai mari probleme în implantologia dentară o reprezintă oferta osoasă. De cele mai multe ori este deficitară. Iar dacă nu este suficient os, tratamentul implantar nu poate fi făcut sau se face cu compromisuri.
În cadrul Centrului Medical Sf. Nicolae, pacienții beneficiază de cele mai bune tratamente posibile și din acest punct de vedere. Medicii noștri sunt perfecționați în permanență la cele mai renumite cursuri de specialitate în domeniul implantologiei la nivel mondial.
Guided Bone Regeneration, Sausage Technique, Sinus Lift (cu abord lateral sau crestal), lateralizare de nerv alveolar inferior, Bone Plates Technique (sau tehnică Khoury) sunt doar câteva dintre tehnicile pe care le folosim, după o analiză judicioasă a cazului.
Carriere Motion, un dispozitiv cu adevărat „minune” care, dacă este folosit corespunzător, are marele avantaj de a ne ajuta să tratăm unele cazuri fără extracția a doi premolari, în vederea reducerii decalajului antero-posterior dintre cele două arcade dentare.
Al doilea mare avantaj al acestui dispozitiv este că reduce durata tratamentelor, lucru îndrăgit de pacienții noștri.
În acest caz, am reușit reducerea unui decalaj de 5mm în doar 3 luni, după care am aliniat și finisat cazul cu ajutorul aparatului dentar fix.
Proces terapeutic complet finalizat la noi în unitate!
Pașii urmați pentru salvarea unui molar pe care majoritatea l-ar fi considerat pierdut: distrucție coronară masivă, ca urmare a unei fracturi coronare!
Pentru o mai bună izolare, am folosit folia de diga și am reconstituit dintele cu pivot din fibră de sticlă.
Cu ajutorul scanner-ului intraoral Cerec Primescan, s-a luat amprenta digitală pe baza căreia, în decursul câtorva minute, s-a realizat o coroniță în cadrul unității noastre.
Un caz complex și dificil, cu un rezultat deosebit. Resorbție radiculară externă a incisivului central stâng. S-a realizat extracția dintelui cu inserarea imediată a unui implant dentar, adiție simultană de os și coroana provizorie înșurubată.
După 3 luni s-a efectuat adiție de țesut conjunctiv pentru obținerea unui contur gingival perfect, tridimensional. În final, s-au confecționat coroane zircon-ceramice pe incisivii centrali (dinte și implant).
Pacientul prezintă dizarmonie dento-maxilară, înghesuiri dentare severe, cu deficit mare de spatiu. S-a efectuat tratament ortodontic, incluzând extracția a patru premolari și aplicarea aparatului ortodontic fix.
Un ac rupt pe canal reprezintă o mare tragedie?
Răspunsul este „NU". Este un accident care se poate întâmpla oricărui medic dentist.
Pacienta în vârstă de 35 ani a fost trimisă de un coleg dintr-un alt cabinet, pentru îndepărtarea unui ac rupt pe canalul unui canin.
Cu ajutorul microscopul Carl Zeiss și a aparaturii cu ultrasunete Newtron P5XS B.led Acteon, am reușit identificarea și îndepărtarea acului din canal, după care am efectuat obturația canalului. În final, am îndrumat pacienta către medicul referent pentru continuarea tratamentelor stomatologice.